lauantai 25. toukokuuta 2013

KirkkoMeillä on suunnitelmissa kirkkohäät. Varsin perinteisesti siis meidän häitä vietetään :) Kirkko olisi jompi kumpi Hyvinkään kirkoista. Itse olen kallistunut uudemman kirkon kannalle, mutta onhan tässä vielä aikaa miettiä..

Vanha kirkko:

Hyvinkään vanha kirkko on tunnelmallinen melko pieni puukirkko. Kirkko on vihitty käyttöön 12.11.1978. Se sijaitsee aivan Hyvinkään keskustassa vilkkaasti liikennöidyn kadun varressa. Kirkon pääovi on kuitenkin eräänlaiseen puistoon päin, joten ihan jalkakäytävälle ei tarvitse kirkosta suoraan astella :D Tämä kirkko on nykyään melko suosittu vihkikirkkona. Kirkko on kyllä sympaattinen, mutta haluaisin häihin hieman isomman kirkon.. Täytyy kyllä tähän väliin sanoa, etten ole koskaan käynyt kummassakaan kirkossa sisällä :D Olen siis alunperin Järvenpäästä ja asunut Hyvinkäällä vasta pari vuotta. Molempiin kirkkoihin olen tutustunut Hyvinkään seurakunnan sivuilla olevien panoraamakuvien kautta.

Vanha kirkko pääovi


Tässä kirkko on kyllä kauniin näköinen talvella :) Vähän minua myös häiritsee, että autotie on aivan tuossa kuvan oikeassa reunassa puiden takana. Ja tien molemmin puolin on puolen kymmentä kebab- paikkaa :D Tämä osa keskustaa ei ole mitenkään esteettistä silmää hivelevää..

Uusi kirkko:

Hyvinkään uusi kirkko on tyyliltään paljon modernimpi kuin vanha. Kirkko on kolmion muotoinen ja se on näkyvä maamerkki Hyvinkään keskustassa. Vanhan kirkon ollessa sisältä puuta, uudessa kirkossa sisusta on kiveä puisilla yksityiskohdilla. Kirkkoon mahtuu 650 ihmistä (alasali) ja tämän lisäksi vielä urkuparvelle ja yläsaliin 250 henkeä. Tilaa on siis riittämiin meidän häävieraille :D Joku voisi sano, että liikaakin, kun suunnitelmissa on kutsua max. 50 henkeä häihin.

Uusi kirkko julkisivuKeskikäytävä ja alttari

Urut

Vielä sisältä

Tässä kirkossa pidän sen vaaleudesta ja selkeistä linjoista. Ei ole liikaa koristeluja ja kirjavuutta. Omalla tavallaan se on kyllä kolkompi kuin vanha kirkko, mutta tyyliltään tykkään siitä enemmän. Kirkko sijaitsee myös keskustassa, mutta pienen mäen päällä. Niinpä ei tarvitse olla heti kaiken kansan edessä, kun kirkosta tulee ulos.

Onko kellään lukijoista kokemuksia Hyvinkään kirkoista? Kaikki otetaan ilolla vastaan :)
 


2 kommenttia:

  1. Ei ole kokemusta Hyvinkään kirkoista, mutta ompas upea tuo jälkimmäinen. Kaunis graafinen ja vähäeleetön, erilainen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itse siitä kanssa :) Täällä paikalliset pitävät sitä vaan vähän liian erikoisena, mutta eipä se haittaa :) Itse olen tottunut Järvenpään kirkkoon, joka on rumin ikinä, niin nämä kirkot ovat kyllä tosi kauniita :D

      Poista